GOSTOVANJE MPZ KORALEK

 

Ob zaključku šolskega leta so se pevci MPZ Mavrica ukvarjali s posebnim izzivom, saj smo v goste povabili mladinski pevski zbor Koralek iz kraja Most na Češkem.

GLASBENA ŠOLA MURSKA SOBOTA

VPIS V GLASBENO ŠOLO MURSKA SOBOTA!

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA V ZNANJU MATEMATIKE

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA V ZNANJU MATEMATIKE

(21. marec 2019)

V četrtek, 21. marca 2019, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju matematike za bronasta Vegova priznanja.

SOBOTNA ŠOLA ZA NADARJENE UČENCE NA OŠ SVETI JURIJ

SOBOTNA ŠOLA ZA NADARJENE UČENCE NA OŠ SVETI JURIJ

 

V soboto, 23. marca 2019, se je skupina nadarjenih učencev udeležila Sobotne šole za nadarjene učence, ki je letos potekala na OŠ Sveti Jurij. Sodelovali so še učenci OŠ Cankova, OŠ Puconci, OŠ Grad in OŠ Kuzma.

Hiška eksperimentov na obisku na OŠ Tišina

Hiška eksperimentov na obisku na OŠ Tišina

Na OŠ Tišina smo 5. 2. 2019 med 9.00 in 17.00 izvedli tehnični dan in smo v goste povabili Hiško eksperimentov iz Ljubljane.  Učence, učitelje in sodelavce iz Hiše eksperimentov sta najprej pozdravila g. ravnetelj OŠ Tišina Janko Durič in g. župan Občine Tišina Franc Horvat, ki sta učencem zaželala veliko zvedavosti, poguma in ustvarjalnosti na tenničnem dnevu in jih povabila, naj se tudi kasneje odločijo za učenje, radovednost in raziskovanje različnih področij.

HIŠA EKSPERIMENTOV

Hiša eksperimentov je vseslovenski center promocije radovednosti in kritičnega razmišljanja.

Hiška eksperimentov je manjša potujoča različica Hiše eksperimentov, ki potuje od šole do šole in ustvarja nepozabne dogodke.

OBVESTILO ZA STARŠE O SPREMEMBI PRI UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV

OBVESTILO ZA STARŠE O SPREMEMBI PRI  UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV!

VABILO

VABILO!

PRVI ŠOLSKI DAN NA PODRUŽNIČNI ŠOLI V GEDEROVCIH

PRVI ŠOLSKI DAN NA PODRUŽNIČNI ŠOLI V GEDEROVCIH

Učenci 2.,3. in 4. razreda so pripravili kulturni sprejem prvošolčkov. Pridružili so se nam Brina, Staša, Viktorija, Žana, Amadej, Erik in Luka. Želimo jim veliko uspehov in prijetnih doživetij ob učenju in igri.

Zapis in fotografije: Bernarda Vogrinčič

SIMBIOZA

OŠ Tišina, skupaj s POŠ Gederovci, se je tudi letos pridružila že peti vseslovenski akciji Simbioza Giba, ki povezuje Slovenijo preko medgeneracijskega gibanja in promocije zdravja.

SREČANJE ROMSKIH OSNOVNOŠOLSKIH OTROK

V petek, 19. 10. 2018, je na OŠ I Murska Sobota potekalo Srečanje romskih osnovnošolskih otrok s preverjanjem znanja iz romoloških tem in s kulturno vsebino.

SIMBIOZA-VABILO

V A B I L O !

LETO JE SPET NAOKROG IN NAŠA ŠOLA SODELUJE PRI PROJEKTU
SIMBIOZA GIBA, KI BO POTEKAL MED 15. IN 22. OKTOBROM 2018.

DRAGA DEDEK IN BABICA!

Vabljeni dedki in babice učencev od 1. do 3. razreda.

                                                                                                                                                             

Začni mlad, tekmuj pošteno …

….  je bil slogan  teka, v katerega so bili vključeni  učenci od 1. do 3. razreda OŠ Tišina ter učenci Podružnične šole Gederovci.

Tek  smo izvedli v okviru projekta Množični tek za otroke, ki se je odvijal, 19. 9. 2018, po vsej Sloveniji.

SMO ZAČELI

Zopet se je začelo novo šolsko leto in s tem otroški vrvež. Ob 8.00 uri so se učenci od 2. do 9. razreda zbrali pred šolo. Nekateri so bili skupaj s starši. Navzoče je najprej pozdravil g. ravnatelj, nato še g. župan. Oba sta jim zaželela uspešno šolsko leto. V spremstvu svojih razrednikov so se potem odpravili v svoje učilnice.

PRVI ŠOLSKI DAN

Mi vas že pričakujemo!

Šola v naravi - Debeli rtič

Petošolci smo varno in srečno prispeli v šolo v naravi na Debeli rtič.

Vse vas lepo pozdravljamo.

Sadili smo rože

V petek, 18.5.2018, smo imele z deklicami v OPB v Gederovcih mini delovno akcijo. Odločile smo se, da bomo posadile rože.

POMLADNA PRODUKCIJA – KITARA

POMLADNA PRODUKCIJA – KITARA

Učenci kitare Zasebne glasbene šole Virtuoz pod vodstvom učitelja Mirana Čarnija, so pripravili program za pomladno produkcijo. Predstavili so se s pesmimi o pomladi, ljubezni, zaigrali so pesmi za mame in ostale znane skladbe in melodije.

PESKOVNIK

PESKOVNIK

Na podružnični šoli v Gederovcih je bil v četrtek, 10.5.2018, dan velikega pričakovanja. Dobili smo nov peskovnik. Po naročilu ravnatelja Janka Duriča sta ga postavila g.Šlihthuber in hišnik Štefan Grah.

VPIS V GLASBENO ŠOLO

Vabimo vas k vpisu otrok v Glasbeno šolo Murska Sobota

dislocirani oddelek Tišina

 

 

VABILO NA DOBRODELNO PRIREDITEV

VABILO

 

Osnovno šolo Tišina obiskuje Nika, ki bo v mesecu maju dopolnila 10 let. Na invalidski voziček jo je prikovala cerebralna paraliza, ki ji onemogoča normalno gibanje in razne aktivnosti. Niki in njenim staršem želimo omogočiti čim kvalitetnejše življenje, zato bomo v sodelovanju z Občino Tišina organizirali veliki dobrodelni koncert "POMLADNI DAN ZA NIKO", ki bo 29. maja 2018, ob 17.00 uri na igrišču pri OŠ Tišina. 

Osnovnošolsko državno prvenstvo v šahu do 9 let

Osnovnošolsko državno prvenstvo v šahu do 9 let  

 

V soboto, 14. 4. 2018, je  v Murski Soboti potekalo posamično šahovsko državno prvenstvo  za šahistke in šahiste do 9 let.

Sankanje na Arehu

Sankanje na Arehu

V četrtek, 8.3.2018, smo izvedli zimski športni dan Sankanje na Arehu.

Kulturni program ob dnevu žena

Kulturni program ob dnevu žena

V soboto, 17.3.2018, so učenci podružnične šole Gederovci s kulturnim programom obogatili prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu v Gederovcih.

Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov

Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov

 

V četrtek, 29.3.2018, je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov.  Revije z imenom Mladi glasovi sta se udeležila oba pevska zbora naše šole: otroški pevski zbor Plavček in mladinski pevski zbor Mavrica.

Prehrana med velikonočnimi prazniki

Prehrana med velikonočnimi prazniki

Večinoma v teh prazničnih dneh uživamo meso in mesne izdelke, ki so bogat vir energije, maščob, še posebej zdravju škodljivih maščob, soli in ostalih aditivov

S pomladjo povečana nevarnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prenašajo klopi

S pomladjo povečana nevarnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prenašajo klopi

Slovenija sodi med države, kjer obstaja visoka verjetnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prinašajo klopi.

JAZ, TI, MI ZA SLOVENIJO - STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

JAZ, TI, MI ZA SLOVENIJO - STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

INTENZIVNE PEVSKE VAJAE NA POHORJU

INTENZIVNE PEVSKE VAJAE NA POHORJU

 

V petek, 9. 3. 2018, smo se člani mladinskega pevskega zbora Mavrica odpravili na intenzivne vaje na Pohorje. Tam smo bili do nedelje. Naši spremljevalki sta bili učiteljici Zlatica Kavčič ter Antonija Roškar in seveda naša zborovodkinja Alenka Brulc - Šiplič.

SOBOTNA ŠOLA ZA NADARJENE UČENCE NA OŠ CANKOVA

SOBOTNA ŠOLA ZA NADARJENE UČENCE NA OŠ CANKOVA

 

V soboto, 17. marca 2018, se je skupina nadarjenih učencev udeležila Sobotne šole za nadarjene učence, ki je letos potekala na OŠ Cankova. Sodelovali so še učenci OŠ Kuzma, OŠ Sveti Jurij, OŠ Grad, OŠ Puconci.

POMURSKI OTROŠKI PARLAMENT

POMURSKI OTROŠKI PARLAMENT

V ponedeljek, 18. 3. 2018, je v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti potekal 14. Pomurski otroški parlament. Udeležili so se ga izvoljeni predstavniki iz medobčinskih otroških parlamentov. Med njimi je bil tudi predstavnik naše šole, učenec 9. b oddelka: Tim Kuzma.

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

 

V četrtek, 22. 2. 2018, je na OŠ Grad potekal medobčinski otroški parlament na temo »Šolstvo in šolski sistem«. Našo šolo sta izvrstno zastopala Saša Mitnjek, učenka 9. a oddelka in Tim Kuzma, učenec 9. b oddelka.

ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

 

V torek, 20. 2. 2018, je v šolski zbornici potekal 28. šolski otroški parlament na temo »Šolstvo in šolski sistem«. Udeležili so se ga predstavniki vseh oddelkov, ravnatelj, g. Janko Durič, in mentorica šolske skupnosti, ga. Tadeja Recek. Učenci so predstavili svoje poglede in razmišljanja o šoli, podrobneje predstavili šolski sistem v Sloveniji in ga primerjali s šolskimi sistemi v drugih državah, predstavili metode in oblike poučevanja v šoli nekoč, danes in razmišljali, kakšne bodo le-te v prihodnosti. Predstavili so tudi svoja pričakovanja o tem, kakšno šolo si želijo.

ZBIRANJE STAREGA PAPIRJA

ZBIRANJE STAREGA PAPIRJA

KUSTA REPA DUGI LEN

KUSTA REPA DUGI LEN,

FAŠENEK JE CEJLI DEN,

GEJTE REPO NEJ MESOU,

PIJTA VINO NEJ VODOU.

 

Na pustni torek smo v Gederovcih preganjali zimo. Naša pesem in pustne norčije so prebudile še medveda iz zimskega spanja, ki se nam je veselo pridružil na pohodu. Tudi vaščani so nas pričakali ob poti in se veselili z maškarami.  Zapeli in zavriskali so z nami, maškare pa obdarili  s sladkarijami.

Po pohodu smo zarajali v šoli in si  pripravili slastne miške.

PIKIN FESTIVAL

PIKIN FESTIVAL

 

Pikin festival se je odvijal v Velenju, 20. septembra.

OBISK LOVSKE DRUŽINE RANKOVCI

OBISK LOVSKE DRUŽINE RANKOVCI

 

Zjutraj smo se zbrali pred šolo in se peš odpravili proti LD Rankovci. Pot, ki smo jo nadaljevali med polji, je bila tisto jutro zelo meglena. Po slabi uri hoje smo prispeli do lovske hiše, ki je dobro skrita med drevesi.

NOČ ČAROVNIC

Noč čarovnic

Pri pouku nemščine in v podaljšanem bivanju nas je obiskala čarovnica. Skupaj smo pripravljali slastne čarobne piškote, se naučili nekaj nemških besed in se zabavali ob čaranju profesorice Valentine Novak.

TEDEN OTROKA

TEDEN OTROKA!

SIMBIOZA

SIMBIOZA

 

V sredo, 19. Oktobra, smo na gederovski šoli imeli razgiban dan v okviru projekta Simbioza. Na obisk v šolo so prišle naše babice in naši dedki. Skupaj s svojimi vnuki so tekmovali v športnih igrah.

Prvi šolski dan

Prvi šolski dan

Letos so prag podružnice v Gederovcih prestopili trije prvošolčki.

MIKLAVŽEV BAZAR

Vabimo vas na Miklavžev bazar.

KOMEMORACIJA V ČRNSKIH MEJAH

KOMEMORACIJA V ČRNSKIH MEJAH

 

V ponedeljek, 30. 10. 2017, so se komemoracije ob spominskem obeležju v Črnskih mejah udeležili tudi naši učenci.

SIMBIOZA

Potujemo iz zgodbe v zgodbo. Z roko v roko …
Majhne stvari naredijo velike ljudi. Majhni koraki naučijo počasne korake Sreče.

OBISK MINISTRICE

V torek, 17. 10. 2017, smo na Osnovni šoli Tišina z MIZŠ, gostili dr. Majo Makovec Brenčič.

SREČANJE ROMSKIH OSNOVNOŠOLSKIH OTROK

V ponedeljek, 16. 10. 2017, je na OŠ I Murska Sobota potekalo Srečanje romskih osnovnošolskih otrok s preverjanjem znanja iz romoloških tem in s kulturno vsebino.

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE

Šolsko tekmovanje iz znanja logike je potekalo v četrtek, 28. 09. 2017. Tekmovalo je 77 učencev od 2. do 9. razreda.

Tekmovanje je potekalo v štirih težavnostnih ravneh:

  • do 3. razreda,
  • 4. in 5. razred,
  • 6. in 7. razred,
  • 8. in 9. razred.

NARAVOSLOVNI DAN

Učenci podružnične šole so v četrtek, 28. septembra v sodelovanju z Lovsko družino Rankovci opravili 1. naravoslovni dan.

SPREJEM PRVOŠOLČKOV V ŠOLSKO SKUPNOST

Na začetku šolskega leta 2017/2018 je 32 prvošolčkov prvič prestopilo šolski prag.

ŠPORTNI DAN - KROS

V ponedeljek, 2. 10. 2017, se je na naši šoli odvijal jesenski kros. Prvi dve uri smo učenci predmetne stopnje likovno ustvarjali na temo evropsko prvenstvo v košarki 2017. Po malici smo se zbrali na nogometnem igrišču za šolo in se ogreli za kros.

PLAVČKOV BEREK

Učenci in mentorji Osnovne šole Tišina smo se letos prvič vključili v dneve evropske kulturne dediščine, ki vsako leto potekajo v mesecu septembru. Država Slovenija se letos že sedemindvajsetič priključuje Dnevom evropske kulturne dediščine, katerih namen je spodbuditi zanimanje javnosti za varstvo kulturne in naravne dediščine ter javnosti predstaviti idejo o skupni kulturni dediščini in kulturni raznolikosti Evrope.

Letošnji dnevi so bili  posvečeni dediščini vodnega gospodarstva, dediščini njenega upravljanja – dediščini medsebojnih interakcij. Potekali so pod naslovom Voda - od mita do arhitekture. Naslov našega projekta je bil »Plavčkov berek«.

PRVI ŠOLSKI DAN - POŠ GEDEROVCI

Dragi prvošolček/ prvošolka,

počitnice se počasi iztekajo in tudi zate se bodo odprla šolska vrata.

Vabimo te, da se nam skupaj s starši pridružiš

v petek, 1. 9. 2017, ob 9.00 uri, na podružnični OŠ Gederovci.

OBVESTILO ZA 1. ŠOLSKI DAN!

V šolskem letu 2017/2018 se bo pouk začel v petek, 1. 9. 2017. Za učence od 2. do 9. razreda se bo pouk začel ob 8.00 uri, za prvošolčke pa ob 10.00 uri.

Prvošolčki v Gederovcih ste vabljeni v šolo ob 9.00 uri.

LITVA 2017, Hitro računanje na pamet – LEFO

V soboto, 29. aprila 2017, je bil težko pričakovani dan, saj je letošnje meddržavno tekmovanje v hitrem računanju na pamet potekalo v Litvi, v mestu Kaunas.

Na 4000 km dolgo pot smo se odpravili že 26. aprila.

MIKKov šahovski turnir

V petek, 5. 5. 2016,  se je  v soboškem gradu odvijal že 10. tradicionalni MIKKov šahovski turnir.

Na turnirju je sodelovalo dvanajst osnovnih šol in kar 48 tekmovalcev.

ŠPORTNI DAN – ZAPLEŠI Z MENOJ

V petek, 21.4.2017, smo na OŠ Tišina, vključno s podružnično šolo v Gederovcih, opravili celostni športni dan ZAPLEŠI Z MENOJ. Z nami so bili predstavniki Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora.

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ LOGIČNE POŠASTI

 

Šolsko tekmovanje iz LOGIČNE POŠASTI, je potekalo v četrtek, 4. 5. 2017, za 2. in 3. razrede ter v petek, 5. 5. 2017 za ostale razrede. Tekmovalo je 112 učencev od 1. do 9. razreda, vključno s POŠ Gederovci. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 31 učencev.

 

Tekmovalno komisijo so sestavljali:

 

  • predsednica tekmovalne komisije: Hema Hanc
  • članica komisije: Manica Pukšič Gomboši
  • član komisije: Iztok Kapun

Vpis v Glasbeno šolo Murska Sobota

Vabimo vas k vpisu otrok v Glasbeno šolo Murska Sobota – dislocirani oddelek Tišina

PLAVALNI TEČAJ

Plavalni tečaj tretješolcev

V šolskem letu 2016/17  smo v skladu z učnim načrtom izvedli plavalni tečaj za 3. razrede.  Plavalni tečaj je potekal med 06.03. in 10.03. 2017 v termah Radenci.

Regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav

Regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav

 

V petek, 7. aprila 2017, je na OŠ III v Murski Soboti potekalo regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav za učence osnovnih šol.

PREDAVANJE ZA STARŠE

V A B I L O

 

Spoštovani starši  !

Digitalizacija sveta, v katerem živimo, nam je gotovo olajšala življenje, hkrati pa se je zgodilo, da ga je zapletla tam, kjer smo najmanj pričakovali. Otroci so namreč že zdavnaj prehiteli odrasle v  obvladovanju različnih  spretnosti pri ravnanju z računalnikom in mobilnimi napravami.  Zaposleni v šoli in vrtcu skupaj z vami, cenjeni  starši,  pogosto ugotavljamo, da so nas  razsežnosti uporabe različnih socialnih omrežij ujele  nepripravljene.

Državno prvenstvo v šahu

V nedeljo, 15. januarja 2017, je v Kranju na Osnovni šoli Simona Jenka potekalo državno prvenstvo v šahu za posameznike.

Področno šahovsko prvenstvo

Zimsko obdobje je čas, ko se vrstijo šahovska tekmovanja. Tako je bilo v petek, 7. 1. 2017, v Murski Soboti področno posamično tekmovanje. Tekmovanja sta se udeležila dva naša šahista:

Obisk dedka mraza

Na OŠ Tišina nas je obiskal dedek Mraz in nam prinesel darila.

Srečanje z upokojenci

Nekaj trenutkov iz srečanja z našimi upokojenci.

Aktualna obestila

GOSTOVANJE MPZ KORALEK

Ob zaključku šolskega leta so se pevci MPZ Mavrica ukvarjali s posebnim izzivom, saj smo v goste povabili mladinski...

Preberi več..

TEKMOVANJE IZ HITREGA RAČUNANJA NA PAMET

KILINGI NOMME, ESTONIJA – Rene Žižek in BRONASTA medalja v hitrem računanju na pamet   Tokrat smo se na...

Preberi več..

GOSTOVANJE MPZ KORALEK

  Ob zaključku šolskega leta so se pevci MPZ Mavrica ukvarjali s posebnim izzivom, saj smo v goste povabili...

Preberi več..

GLASBENA ŠOLA MURSKA SOBOTA

VPIS V GLASBENO ŠOLO MURSKA SOBOTA!

Preberi več..

STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

JAZ, TI, MI ZA SLOVENIJO - STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

Preberi več..

NORČAVI PUST V VRTCU PLAVČEK

»Danes bomo krofe cvrli, kakšno smešno še razdrli, vso obleko bomo slekli, se v pajace preoblekli…« Težko...

Preberi več..

DRUŽINSKO BRANJE SLAVNOSTNO ZAKLJUČILI S PROJEKTOM JAZ PA BEREM

  Bralna vrečka – kaj je to? To je vrečka, ki jo poznajo vsi člani družine otrok iz rumene igralnice, saj...

Preberi več..

LUTKOVNA PREDSTAVA OB SLOVENSEKM KULUTRNEM PRAZNIKU

  V vrtcu Plavček pri OŠ Tišina smo slavnostno obeležili slovenski kulturni praznik. Pogovori o pomenu...

Preberi več..