GOSTOVANJE MPZ KORALEK

Ob zaključku šolskega leta so se pevci MPZ Mavrica ukvarjali s posebnim izzivom, saj smo v goste povabili mladinski pevski zbor Koralek iz kraja Most na Češkem.

TEKMOVANJE IZ HITREGA RAČUNANJA NA PAMET

KILINGI NOMME, ESTONIJA – Rene Žižek in BRONASTA medalja v hitrem računanju na pamet

  Tokrat smo se na skoraj 9-dnevno tekmovanje v hitrem računanju na pamet, odpravili na približno 4200 km dolgo pot (v obe smeri), v Estonijo, mesto Kilingi Nomme. Pohvalimo se lahko, da nas je letos na državnem tekmovanju obogatila s svojim rezultatom tudi Zara Petrovič in si tako zagotovila vozovnico v Estonijo. Tako so Osnovno šolo Tišina tokrat zastopali trije tekmovalci: Rene Žižek, 9. r., Matic Hanca, 4. r. in Zara Petrovič, 3. r.

 1. aprila nas je pot iz Maribora, z nočno vožnjo vodila do Varšave, prestolnice Poljske. Drugi dan smo si jo ogledali in že potovali proti baltskemu trojčku Litvi, Latviji in nazadnje tudi Estoniji. V Litvi smo si ogledali glavno mesto Vilno in se sprehodili po starem mestnem jedru, ki je del svetovne dediščine UNESC-o. Pot smo nadaljevali proti Estoniji, mestu Pärnu, kjer smo tudi prenočili. Tekmovalci so še zadnjič pred tekmovalno soboto, 27. 4. 2019, vadili hitro računanje.

Zjutraj smo se vsi dobre volje in pozitivne energije odpravili novim zmagam naproti. Kljub vnovičnim težavam z internetom so naši tekmovalci dosegli zavidljive rezultate. Rene Žižek je znova osvojil 3. mesto in dosegel 32388 točk. Rene namreč tekmuje v kategoriji s srednješolci, zato je to res izjemen dosežek. Vsi smo bili zelo veseli njegove bronaste medalje, ki se je svetila kot zlata. Svoj lanskoletni rezultat je Rene izboljšal za kar 3476 točk. Matic Hanc je dosegel 15. mesto in svoj osebni rekord s 15509 točkami, Zara Petrovič pa je oba dopolnila z odličnim rezultatom, 17. mestom in dosegla 13639 točk.
Celotna slovenska odprava je dosegla tri medalje (eno srebrno in dve bronasti) in vrsto izjemnih rezultatov. Na podelitvi je znova odmevalo v dvorani: »Kdor ne skače, ni Slovenc«, na koncu pa tudi Avsenikova pesem: »Slovenija, od kod lepote tvoje«.
Še vedno pod vtisi tekmovanja, pa nas je pot že vodila naprej, proti prestolnici Latvije, Rigi in Baltskemu morju, ki je mimogrede res zelo mrzlo.
Potovanje smo nadaljevali z nočno vožnjo proti prestolnici Šlezije – Wroclavu, ki je danes simbol poljsko-nemške sprave, kulturna prestolnica in univerzitetno središče. Mesto pa krasijo tudi bronasti palčki, ki dajejo svojstven pečat. Iz Wroclava nas je pot vodila proti Nemčiji, v Dresden. Mesto je bilo med 2. svetovno vojno skoraj v celoti porušeno, vendar pa se baha s prekrasnimi arhitektonskimi biseri (najznamenitejši je Teaterplatz). Dan smo zaključili na Češkem, v Pragi in zvečer obiskali znano praško pivnico in si privoščili dobro večerjo, odrasli spremljevalci pa tudi kozarec piva.
Zadnji dan našega potovanja smo izkoristili za ogled »Zlate Prage« (grad Hradčani, cerkev sv. Vida, Zlato uličico, Karlov most, staro mestno jedro).
Naše potovanje se je iztekalo, sledil je le še povratek domov, kamor smo prispeli pozno zvečer.
Bili smo prijetno utrujeni in polni lepih spominov na naše druženje.
Zahvala za omenjene rezultate naših tekmovalcev gre seveda kar trem mentoricam: Anki Brinar, Liljani Raus in Balbini Lipič.
Ti rezultati so zagotovo dobro zagotovilo za naprej, da se bo na naši šoli še računalo in to hitro. Reneju, ki je bil letos zadnjič del odprave OŠ Tišina, pa želimo veliko LEFO uspehov tudi v prihodnje

Hema Hanc

KILINGI NOMME – ESTONIJA,

TEKMOVANJE IZ HITREGA RAČUNANJA NA PAMET

Naše tokratno potovanje se je začelo v torek, 23. 4. 2019, ob 21.45 uri v Mariboru. Zunaj je močno deževalo, toda to nas niti najmanj ni zmotilo, saj smo imeli s sabo obilo dobre volje in pozitivne energije. Nočna vožnja do Varšave je hitro minila in še pred poldnevom smo si ogledali nekaj znamenitosti: staro mesto s katedralo, glavni trg (Rynek), Palačo kulture in znanosti, Belvedere, predsedniško palačo in drugo. Zvečer smo se še enkrat sprehodili po starem delu mesta, v četrtek pa smo se po zgodnjem zajtrku odpravili na pot do glavnega mesta Litve, Vilne. Mesto je kulturno in univerzitetno središče države na obeh bregovih reke Neris. Med sprehodom po starem mestnem jedru, ki je del svetovne dediščine UNESC-a, smo si ogledali  katedralo sv. Stanislava in Vladislava, cerkev sv. Petra in Pavla, parlament, mestni trg in predsedniško palačo. Naslednje jutro smo se odpravili proti znanemu letoviškemu in zdraviliškemu estonskemu obalnemu kraju Pärnu. Opazovali smo ravninske litvanske, latvijske in estonske kraje in popoldne prispeli na cilj. Vzeli smo si čas za počitek, nekateri so šli tudi na bazen, večina pa se je posvetila pripravi na sobotno tekmovanje. V soboto nas je pričakalo še eno prijetno jutro. Naši tekmovalci so po zajtrku še pridno vadili za popoldansko tekmovanje, nakar smo se odpeljali v 40 km oddaljeni Kilingi Nomme.
Gostitelji so nam pripravili kratek otvoritveni program. Sledilo je tekmovanje v štirih skupinah. Najprej so se pomerili tekmovalci od 1.–3. razreda, kjer je prvič na mednarodni ravni nastopila učenka 3.a razreda Zara Petrovič, dosegla je 13.639 točk, s čimer je bistveno izboljšala svoj rezultat z državnega tekmovanja in dosegla 17. mesto. V skupini od 4.–6. razreda je nastopil učenec 4. a razreda Matic Hanc, ki je osvojil 15. mesto s 15.509 točkami in prav tako popravil svoj rezultat z državnega tekmovanja. V zadnji skupini so nastopili fantje od 7. razreda do konca srednje šole. Tudi tokrat se je izkazalo, da gre za najtežjo kategorijo na tekmovanju, kjer sta sodelovala Rene Žižek iz 9. a razreda in naš nekdanji učenec Žiga Škalič, dijak Gimnazije Ljutomer, ki je dosegel 25.501 točk in 8. mesto. Rene Žižek je sprva imel velike tehnične težave, saj se rezultati na strežniku vsaj 15 minut niso beležili, toda ostal je zbran, vnovčil dotedanje izkušnje in praktično brez časa za popravljanje rezultata dosegel neverjetnih 32.388 točk, kar je njegov osebni rekord na uradnih tekmovanjih, hkrati pa tudi absolutni slovenski državni rekord v vseh kategorijah, ki je po hudi borbi v zaključnih minutah zadoščal za končno 3. mesto in za novo, tokrat že peto medaljo na meddržavni ravni. Podelitev priznanj je ponovno potekala v znamenju slovenskih navijačev, ki smo z aplavzom, predvsem pa glasnim vzklikanjem: „Kdor ne skače, ni Slovenc,“ na oder pospremili slehernega tekmovalca.
Takoj po tekmovanju smo se odpravili do latvijske prestolnice Rige, ki smo si ga naslednjega dne tudi ogledali. Stari del latvijske prestolnice je prepreden s prijetnimi srednjeveškimi trgi, obdanimi s
pisanimi hišami, medtem ko novi del mesta pripada secesijskemu stilu s konca 19. stoletja. Skozi mesto teče reka Dougava, mesto je znano tudi po gotski cerkvi sv. Petra iz 15. stoletja z 72 m visokim zvonikom, gradu nemškega viteškega reda, ki je danes rezidenca latvijskega predsednika ter mestno stolnico, kjer se nahajajo ene največjih orgel v Evropi. Popoldne smo se z vlakom odpeljali do obmorskega letoviškega mesta Jurmala, kjer je glavna atrakcija dolga in peščena plaža, na kateri so se nekateri sprehodili tudi po vodi, ki je imela med 5 in 10 stopinj.
Po povratku v Rigo in po večerji smo ponovno sedli na avtobus. Čakala nas je približno 1000 km dolga vožnja proti Šleziji na Poljsko do mesta Wroclaw. Mesto je danes simbol poljsko-nemške sprave, kulturna prestolnica in univerzitetno središče. Ogledali smo si ga s pomočjo lokalnega vodnika, ki nam je izčrpno predstavil zgodovino mesta in tudi njegove znamenitosti. Priljubljena znamenitosti v mestu so palčki – Krasnale, ki jih je med sprehodi mogoče tudi bolj sistematično iskati. Večinoma gre za bronaste palčke, ki jih je v mestu okoli 500, so visoki od 20 do 100 centimetrov. Palčki imajo imena, ki je običajno povezano z njegovo lokacijo in dejavnostjo – Bankomatnik Pinek in Chipus stojita ob enem izmed bankomatov v bližini mestnega trga in upravljata svoj bankomat, palčki Wioslarze, oz. Veslači na plaži ob reki Odri veslajo v kajaku, palčji orkester Krasnale Filharmonii Wroclawskiej pa stoji v bližini vroclavske filharmonije. V torek, 30. 4. smo se odpravili v 3 ure vožnje oddaljeni Dresden. Reka Laba teče skozi mesto v treh zavojih. Čeprav je mesto februarja leta 1945 doživelo enega najhujših bombnih napadov in strahotno opustošenje, je bilo  temeljito obnovljeno. K blišču mesta vsekakor spadajo arhitektonski biseri, kot so Theaterplatz, Brühlsche Terrassen in Zwinger, najbolj znan kompleks baročnih zgradb. Sprehodili smo se do Dvorne cerkve, videli  Semprovo opero in Zwinger. Dan smo zaključili že v Pragi. Po zajtrku smo se podali na 4-urni ogled mesta z lokalnim vodnikom Radekom, ki nam je pokazal praških znamenitosti in nam tudi s pomočjo legend prikazal njihovo zgodovino. Grad Hradčani, ki ga je prenavljal tudi Jože Plečnik, je danes rezidenca češkega predsednika. V bližini je gotska cerkev sv. Vida in Zlata uličica, kjer so bile nekoč zlatarske delavnice, danes pa je turistično znamenitost. Uličica se nahaja znotraj praškega gradu med stolpoma Bila in Daliborka in katero je dal Karel IV. pokriti z zlato pločevino. Zlato se je lesketalo daleč naokoli in od tod ime zlata Praga. Čez Karlov most smo se podali tudi v Staro mesto. V tem delu smo videli Vaclavske namesti, staro mestno jedro – Staroměstske náměsti, ki jih obvladujejo rotovž s slavno astrološko uro, baročna palača Kinsky in Týnski kostel, katerega podobo zaznamujeta nenavadno okrašena zvonika, ki sta postala zaščitni znak Prage. Popoldne smo zaključili naše oglede ter se namenili proti Sloveniji.

Prijetno utrujeni smo se tako vrnili iz našega dosedanjega najdaljšega popotovanja, polni vtisov, novih doživetij in prijateljstev.

Rene Žižek

 1. DAN
  2. DAN
  3. DAN
  4. DAN
 5. DAN
  6. DAN
  7. DAN
  8. DAN
  KONEC

GLASBENA ŠOLA MURSKA SOBOTA

VPIS V GLASBENO ŠOLO MURSKA SOBOTA!

ŠOLSKA KNJIŽNICA

April je mesec knjige. Na naši šoli smo ga tudi letos praznovali na prav poseben način. Kot vsako leto sva knjižničarki in učenci pobrskali po svojih domačih in šolskih knjižnih policah in izbrali knjige, ki so dobile nove bralce.

TABOR: Bližnjice in triki učenja

TABOR: Bližnjice in triki učenja                                             

Skupina 23 učencev iz sedmega in osmega razreda se je od srede, 17. 4. 2019, do petka, 19. 4. 2019, udeležila tabora za nadarjene učence: »Bližnjice in triki učenja«. Tabor je potekal v Olimju, vodil pa ga je g. Darko Hederih.

IZBIRNI PREDMETI

IZBIRNI PREDMETI 2019/2020.

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA MATEMATIKE

V soboto, 13. aprila 2019, je na osnovni šoli Stročja vas potekalo državno tekmovanje iz znanja matematike, kjer so se naši učenci pomerili v reševanju matematičnih nalog s sovrstniki iz celotne Slovenije in dosegli odlične rezultate.

SNEMANJE ZA RADIO SLOVENIJA

SNEMANJE ZA RADIO SLOVENIJA

 

Mladinski pevski zbor Mavrica, se je v sredo 3. aprila spopadel z novim izzivom.

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU NEMŠČINE

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU NEMŠČINE ZA UČENKE IN UČENCE 9. RAZREDOV OSNOVNE ŠOLE

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA V ZNANJU MATEMATIKE

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA V ZNANJU MATEMATIKE

(21. marec 2019)

V četrtek, 21. marca 2019, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju matematike za bronasta Vegova priznanja.

SOBOTNA ŠOLA ZA NADARJENE UČENCE NA OŠ SVETI JURIJ

SOBOTNA ŠOLA ZA NADARJENE UČENCE NA OŠ SVETI JURIJ

 

V soboto, 23. marca 2019, se je skupina nadarjenih učencev udeležila Sobotne šole za nadarjene učence, ki je letos potekala na OŠ Sveti Jurij. Sodelovali so še učenci OŠ Cankova, OŠ Puconci, OŠ Grad in OŠ Kuzma.

 

INTEZIVNE PEVSKE VAJE MPZ MAVRICA

8. marca smo se učenke in učenci MPZ Mavrica odpravili na intenzivne pevske vaje v CŠOD Planinka.

Ob 8.00 smo se zbrali v avli šole in imeli malico. Okrog 8.30 smo se odpravili novim pevskim izzivom naproti. Nekaj pred deseto uro smo polni pričakovanj in novih doživetij prispeli na cilj. V CŠOD-ju so nas seznanili s hišnimi pravili in že smo imeli prve pevske vaje. Nato smo imeli kosilo, ki je bilo odlično.

SEJEM ALTERMED V CELJU

V sklopu Eko šole in pouka gospodinjstva smo se kot šola prijavili na 15. sejem ALTERMED v Celju.

Judo tekmovanje

Judo tekmovanje

V petek, 1. 3. 2019 je v Mariboru potekalo področno prvenstvo osnovnih šol v judu za področja Pomurja, Maribora in Podravja.

Hiška eksperimentov na obisku na OŠ Tišina

Hiška eksperimentov na obisku na OŠ Tišina

Na OŠ Tišina smo 5. 2. 2019 med 9.00 in 17.00 izvedli tehnični dan in smo v goste povabili Hiško eksperimentov iz Ljubljane.  Učence, učitelje in sodelavce iz Hiše eksperimentov sta najprej pozdravila g. ravnetelj OŠ Tišina Janko Durič in g. župan Občine Tišina Franc Horvat, ki sta učencem zaželala veliko zvedavosti, poguma in ustvarjalnosti na tenničnem dnevu in jih povabila, naj se tudi kasneje odločijo za učenje, radovednost in raziskovanje različnih področij.

HIŠA EKSPERIMENTOV

Hiša eksperimentov je vseslovenski center promocije radovednosti in kritičnega razmišljanja.

Hiška eksperimentov je manjša potujoča različica Hiše eksperimentov, ki potuje od šole do šole in ustvarja nepozabne dogodke.

Državno tekmovanje LEFO - Hitro računanje na pamet

Državno tekmovanje LEFO - Hitro računanje na pamet

 

V soboto, 19. 1. 2019, je bilo v Litiji državno tekmovanje v hitrem in  zanesljivem računanju na pamet.

Med najboljšimi računarji, ki so se pomerili v živo, je bilo kar pet  naših učencev.

Rene Žižek in Anika Musič  iz 9. razreda, Matic Hanc iz 4. razreda, Val Mandžuka iz 5. razreda in Zara Petrovič iz 3. razreda.

Rezultati predtekmovanja HITREGA RAČUNANJA NA PAMET

Rezultati predtekmovanja HITREGA RAČUNANJA NA PAMET  za šol. leto 2018/19

 

Od meseca oktobra pa do zdaj je potekalo  predtekmovanje v hitrem  računanju na pamet - LEFO.

V treh tekmovalnih krogih je tekmovalo 2200 učencev iz več kot 100 slovenskih šol.

Našo šolo je zastopalo 32 učencev od 2. do 9. razreda.

ŠAH - šolsko leto 2018/2019

Regijsko tekmovanje

V soboto, 15. 12. 2018, je bilo v Gornji Radgoni pomursko posamično osnovnošolsko tekmovanje v šahu.

Zbralo se je 68 mladih šahistov.

 

Državno tekmovanje

V nedeljo, 12. januarja 2019, je v Kranju  na Osnovni šoli Simona Jenka potekalo

posamezno državno prvenstvo v šahu.

Učenci 7. razredov v CŠOD Gorenje nad Zrečami

Učenci 7. razredov v CŠOD Gorenje nad Zrečami

Od 3. 12. do 7. 12. 2018 so sedmošolci OŠ Tišina, skupaj s svojima razredničarkama, preživeli zanimiv, zelo aktiven in poučen teden v šoli v naravi v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Gorenje nad Zrečami.

Šolsko tekmovanje v znanju nemškega jezika

Šolsko tekmovanje v znanju nemškega jezika

 

 

22. 11. 2018 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju nemškega jezika za učenke in učence devetih razredov.

Božični koncert

Po letu dni premora sta se na božično-novoletnem koncertu znova predstavila otroški pevski zbor Plavčki in mladinski pevski zbor Mavrica.

OBVESTILO ZA STARŠE O SPREMEMBI PRI UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV

OBVESTILO ZA STARŠE O SPREMEMBI PRI  UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV!

VABILO

VABILO!

SPREMEMBA VOZNEGA REDA AVTOBUSA

Sprememba voznega reda avtobusa v jutranjem terminu!

Državno tekmovanje iz znanja logike

Učenci Tine Muraus, Urška Kreft, Maša Grah, Anika Musič in Rene Žižek so se v soboto, 20. oktobra 2018, udeležili državnega tekmovanja iz znanja logike, ki je potekalo na OŠ Miška Kranjca Velika Polana. Odlično so se odrezali. Anika Musič je dosegla srebrno priznanje.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

Mentorica: Manica Pukšič Gomboši.

Beletrinini trubadurji

Beletrinini trubadurji

 

V torek, 23. oktobra, smo se s štirimi učenci 9. razreda ter učiteljico Eriko Cifer, odzvali povabilu Gimnazije Murska Sobota na literarni dogodek v okviru projekta Beletrinini trubadurji.

TABOR ZA NADARJENE UČENCE

TABOR ZA NADARJENE UČENCE: Kvizi, uganke, logika

Skupina 18 učencev iz petega in šestega razreda se je od srede, 10. 10. 2018, do petka, 12. 10. 2018, udeležila tabora za nadarjene učence: »Kvizi, uganke, logika«. Tabor je potekal v Mladinskem domu na Hodošu, vodil pa ga je g. Darko Hederih.

SIMBIOZA

OŠ Tišina se je tudi letos pridružila že peti vseslovenski akciji Simbioza Giba, ki povezuje Slovenijo preko medgeneracijskega gibanja in promocije zdravja.

SREČANJE ROMSKIH OSNOVNOŠOLSKIH OTROK

V petek, 19. 10. 2018, je na OŠ I Murska Sobota potekalo Srečanje romskih osnovnošolskih otrok s preverjanjem znanja iz romoloških tem in s kulturno vsebino.

ZIDANE LEPOTICE

Evropski parlament je leto 2018 razglasil za evropsko leto kulturne dediščine, katere slogan je  Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost. Raznolikost, skupna zgodovina in bogata kultura sta v središču pozornosti mnogih institucij, ki se ukvarjajo z varovanjem kulturne dediščine, k sodelovanju pa vsako leto pristopi vedno večje število vrtcev, osnovnih in srednjih šol, ki na svoj način raziskujejo, spoznavajo in vrednotijo kulturno bogastvo.

ŠPORTNI DAN - KROS

UTRINKI IZ ŠPORTNEGA DNEVA!

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ LOGIKE

Rezultati šolskega tekmovanja iz logike!

Mentorice:

 • Aleksandra Donko, PŠ Gederovci, 2. c, 3. c in 4. c
 • Balbina Lipič, 2., 3., 4. in 5. razred
 • Manica Pukšič Gomboši, 6., 7., 8. in 9. razred

SIMBIOZA-VABILO

V A B I L O !

LETO JE SPET NAOKROG IN NAŠA ŠOLA SODELUJE PRI PROJEKTU
SIMBIOZA GIBA, KI BO POTEKAL MED 15. IN 22. OKTOBROM 2018.

DRAGA DEDEK IN BABICA!

Vabljeni dedki in babice učencev od 1. do 3. razreda.

                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                       

MAVRIČNA RIBICA

Mavrična ribica je s svojimi luskami najlepša ribica. Ker pa jih ni želela deliti z drugimi, je naenkrat spoznala kako osamljena je.

FESTIVAL ZVITOREPEC

V petek, 21. septembra 2018, smo z učenci šestih razredov opravili prvi tehniški dan. Odpravili smo se na Festival Zvitorepec, ki je potekal na športnem igrišču Term 3000 v Moravskih Toplicah. Organizatorji festivala, TIC Moravske Toplice, so Zvitorepčev festival združili z Evropskim tednom mobilnosti ter v ta namen za otroke, ki so lani opravili kolesarski izpit, pripravili ustvarjalne delavnice, lutkovne predstave, lov na zaklad in vzporedno s tednom mobilnosti tudi delavnice o varnosti v prometu.

Začni mlad, tekmuj pošteno …

….  je bil slogan  teka, v katerega so bili vključeni  učenci od 1. do 3. razreda OŠ Tišina ter učenci Podružnične šole Gederovci.

Tek  smo izvedli v okviru projekta Množični tek za otroke, ki se je odvijal, 19. 9. 2018, po vsej Sloveniji.

SMO ZAČELI

Zopet se je začelo novo šolsko leto in s tem otroški vrvež. Ob 8.00 uri so se učenci od 2. do 9. razreda zbrali pred šolo. Nekateri so bili skupaj s starši. Navzoče je najprej pozdravil g. ravnatelj, nato še g. župan. Oba sta jim zaželela uspešno šolsko leto. V spremstvu svojih razrednikov so se potem odpravili v svoje učilnice.

 

PRVI ŠOLSKI DAN

Mi vas že pričakujemo!

Šola v naravi - Debeli rtič

Petošolci smo varno in srečno prispeli v šolo v naravi na Debeli rtič.

Vse vas lepo pozdravljamo.

RENE ŽIŽEK IN MATIC HANC NA SVETOVNEM PRVENSTVU V HITREM IN ZANESLJIVEM RAČUNANJU

RENE ŽIŽEK IN MATIC HANC NA SVETOVNEM PRVENSTVU V HITREM IN ZANESLJIVEM RAČUNANJU

3. maja, po prvomajskih praznikih, smo se vsi učenci, spočiti in polni energije, vrnili v šolske klopi.

Pred poukom smo se zbrali pred šolo in pripravili častni sprejem za naša računarja Matica Hanca in Reneja Žižka. Matic in Rene sta se s svojima mentoricama Lilijano Rous in Anko Brinar udeležila svetovnega prvenstva v Hitrem in zanesljivem računanju - Lefo, ki je potekalo v ukrajinskem mestu Lvov. Oba sta se odlično odrezala.

POMLADNA PRODUKCIJA – KITARA

POMLADNA PRODUKCIJA – KITARA

Učenci kitare Zasebne glasbene šole Virtuoz pod vodstvom učitelja Mirana Čarnija, so pripravili program za pomladno produkcijo. Predstavili so se s pesmimi o pomladi, ljubezni, zaigrali so pesmi za mame in ostale znane skladbe in melodije.

FOLKLORA

FOLKLORA

Starejša folklorna skupina na OŠ Tišina se predstavlja že vrsto let na raznih prireditvah v šoli, v domačem kraju in celotni občini.  Odzovemo pa se tudi vsem ostalim vabilom. Tako smo plesali v Lendavi na mednarodni prireditvi PRIHI VINO IN VELIKONOČNI IZDELKI, v Baški na otoku Krku na mednarodni prireditvi OD ALPE DO JADRANA ob dnevu državnosti

VPIS V GLASBENO ŠOLO

Vabimo vas k vpisu otrok v Glasbeno šolo Murska Sobota

dislocirani oddelek Tišina

VABILO NA DOBRODELONO PRIREDITEV

VABILO

 

Osnovno šolo Tišina obiskuje Nika, ki bo v mesecu maju dopolnila 10 let. Na invalidski voziček jo je prikovala cerebralna paraliza, ki ji onemogoča normalno gibanje in razne aktivnosti. Niki in njenim staršem želimo omogočiti čim kvalitetnejše življenje, zato bomo v sodelovanju z Občino Tišina organizirali veliki dobrodelni koncert "POMLADNI DAN ZA NIKO", ki bo 29. maja 2018, ob 17.00 uri na igrišču pri OŠ Tišina. 

Osnovnošolsko državno prvenstvo v šahu do 9 let

Osnovnošolsko državno prvenstvo v šahu do 9 let  

 

V soboto, 14. 4. 2018, je  v Murski Soboti potekalo posamično šahovsko državno prvenstvo  za šahistke in šahiste do 9 let.

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ MATEMATIKE

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ MATEMATIKE

                                                     

V soboto, 21. aprila 2018, je na osnovni šoli Puconci potekalo državno tekmovanje iz znanja matematike, ki so se ga udeležili štirje učenci naše šole.

Športni dan – Zapleši z menoj

Športni dan – Zapleši z menoj

 

V petek, 20. 4. 2018, smo na naši šoli imeli športni dan, ki smo ga namenili plesu. Plesali smo pod vodstvom učiteljev in plesalcev Plesne šole Zeko. Učitelji so profesionalni plesalci, ki dosegajo odlične rezultate na državnem in mednarodnem nivoju. Prav tako uspešni so tudi njihovi učenci.

TEHNIŠKI DAN – 8. razred

TEHNIŠKI DAN – 8. razred

V petek, 6. aprila 2018, so učenci 8. razreda imeli tehniški dan. Najprej so se odpravili v podjetje Arcont v Gornji Radgoni, kjer so si ogledali proizvodni obrat. Spoznali so sistem računalniško podprte proizvodnje in sistem delitve dela kot pogoj za uspešno opravljanje sestavljenih nalog.

Regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav

Regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav

 

 

V petek, 6. aprila 2018, je na OŠ III v Murski Soboti potekalo regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav za učence osnovnih šol. OŠ Tišina so zastopali štirje učenci, ki so tekmovali na dveh različnih področjih.

Sankanje na Arehu

Sankanje na Arehu

V četrtek, 8.3.2018, smo izvedli zimski športni dan Sankanje na Arehu.

Kulturni program ob dnevu žena

Kulturni program ob dnevu žena

V soboto, 17.3.2018, so učenci podružnične šole Gederovci s kulturnim programom obogatili prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu v Gederovcih.

Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov

Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov

 

V četrtek, 29.3.2018, je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov.  Revije z imenom Mladi glasovi sta se udeležila oba pevska zbora naše šole: otroški pevski zbor Plavček in mladinski pevski zbor Mavrica.

Prehrana med velikonočnimi prazniki

Prehrana med velikonočnimi prazniki

Večinoma v teh prazničnih dneh uživamo meso in mesne izdelke, ki so bogat vir energije, maščob, še posebej zdravju škodljivih maščob, soli in ostalih aditivov.

S pomladjo povečana nevarnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prenašajo klopi

S pomladjo povečana nevarnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prenašajo klopi

Slovenija sodi med države, kjer obstaja visoka verjetnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prinašajo klopi.

JAZ, TI, MI ZA SLOVENIJO - STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

JAZ, TI, MI ZA SLOVENIJO - STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

INTENZIVNE PEVSKE VAJAE NA POHORJU

INTENZIVNE PEVSKE VAJAE NA POHORJU

 

V petek, 9. 3. 2018, smo se člani mladinskega pevskega zbora Mavrica odpravili na intenzivne vaje na Pohorje. Tam smo bili do nedelje. Naši spremljevalki sta bili učiteljici Zlatica Kavčič ter Antonija Roškar in seveda naša zborovodkinja Alenka Brulc - Šiplič.

SOBOTNA ŠOLA ZA NADARJENE UČENCE NA OŠ CANKOVA

SOBOTNA ŠOLA ZA NADARJENE UČENCE NA OŠ CANKOVA

 

V soboto, 17. marca 2018, se je skupina nadarjenih učencev udeležila Sobotne šole za nadarjene učence, ki je letos potekala na OŠ Cankova. Sodelovali so še učenci OŠ Kuzma, OŠ Sveti Jurij, OŠ Grad, OŠ Puconci.

POMURSKI OTROŠKI PARLAMENT

POMURSKI OTROŠKI PARLAMENT

V ponedeljek, 18. 3. 2018, je v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti potekal 14. Pomurski otroški parlament. Udeležili so se ga izvoljeni predstavniki iz medobčinskih otroških parlamentov. Med njimi je bil tudi predstavnik naše šole, učenec 9. b oddelka: Tim Kuzma.

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

 

V četrtek, 22. 2. 2018, je na OŠ Grad potekal medobčinski otroški parlament na temo »Šolstvo in šolski sistem«. Našo šolo sta izvrstno zastopala Saša Mitnjek, učenka 9. a oddelka in Tim Kuzma, učenec 9. b oddelka.

ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

 

V torek, 20. 2. 2018, je v šolski zbornici potekal 28. šolski otroški parlament na temo »Šolstvo in šolski sistem«. Udeležili so se ga predstavniki vseh oddelkov, ravnatelj, g. Janko Durič, in mentorica šolske skupnosti, ga. Tadeja Recek. Učenci so predstavili svoje poglede in razmišljanja o šoli, podrobneje predstavili šolski sistem v Sloveniji in ga primerjali s šolskimi sistemi v drugih državah, predstavili metode in oblike poučevanja v šoli nekoč, danes in razmišljali, kakšne bodo le-te v prihodnosti. Predstavili so tudi svoja pričakovanja o tem, kakšno šolo si želijo.

 

 

STRELSKI KROŽEK

STRELSKI KROŽEK

 

 

V petek, 16. februarja, je bilo na tišinskem strelišču izvedeno tekmovanje za šolsko ligo v streljanju s serijsko zračno puško. Tokrat je nastopilo 31 učencev, skupno pa je uvrščenih 35.

ZBIRANJE STAREGA PAPIRJA

ZBIRANJE STAREGA PAPIRJA

KUSTA REPA DUGI LEN

KUSTA REPA DUGI LEN,

FAŠENEK JE CEJLI DEN,

GEJTE REPO NEJ MESOU,

PIJTA VINO NEJ VODOU.

 

Na pustni torek smo v Gederovcih preganjali zimo. Naša pesem in pustne norčije so prebudile še medveda iz zimskega spanja, ki se nam je veselo pridružil na pohodu. Tudi vaščani so nas pričakali ob poti in se veselili z maškarami.  Zapeli in zavriskali so z nami, maškare pa obdarili  s sladkarijami.

Po pohodu smo zarajali v šoli in si  pripravili slastne miške.

Državno tekmovanje LEFO

V soboto, 3. 2. 2018, je bilo v Litiji državno tekmovanje v hitrem in  zanesljivem računanju na pamet.

Med najboljšimi računarji, ki so se pomerili v živo, sta bila dva naša učenca, Rene Žižek iz 8. razreda in Matic Hanc iz 3. razreda.

Osnovnošolsko državno prvenstvo v šahu za leto 2017/2018

Osnovnošolsko državno prvenstvo v šahu za leto 2017/2018

 

V nedeljo, 14. januarja 2018, je v Postojni, na Osnovni šoli Miroslava Vilharja potekalo

posamezno državno prvenstvo v šahu.

STRELSKI KROŽEK

V soboto, 10. novembra, je bilo v Črenšovcih peto kolo regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško. Nastopilo je dvanajst naših učencev in tudi tokrat so dosegli zelo dobre rezultate.

V sredo, 31.1.2018, je bilo v Murski Soboti regijsko šolsko prvenstvo v streljanju s serijsko zračno puško. Na tekmovanju je nastopilo deset strelcev z naše šole in izkazali so se z zelo dobrimi rezultati.

NASTOPILI SMO NA PRIREDITVI GLASBA PLES IN SMEH

NASTOPILI SMO NA PRIREDITVI GLASBA PLES IN SMEH

Pristen stik z ljudsko glasbo, igrami in igračami so otroci iz rumene igralnice vzpostavili v okviru projekta Teden kulturne dediščine

BOŽIČNA PRODUKCIJA

BOŽIČNA PRODUKCIJA

Učenci naše šole, ki obiskujejo Zasebno glasbeno šolo Virtuoz,  so imeli v ponedeljek, 18. 12. 2017, Božično produkcijo, kjer so se predstavili v igranju kitare.

SREČANJE STAREJŠIH OBČANOV V RANKOVCIH

SREČANJE STAREJŠIH OBČANOV V RANKOVCIH

 

V nedeljo, 19. 11. 2017, je potekalo srečanje starejših občanov občine Tišina. V gostilni Majcan v Rankovcih so se ob 13.00 uri zbrali starejši občani Tišine, Tropovcev, Gradišča, Murskih Črncev, Petanjcev, Vanče vasi, romskega naselja Vanča vas – Borejci, Borejcev in Rankovcev.

TEHNIŠKI DAN V KRŠKEM in NOVEM MESTU

TEHNIŠKI DAN V KRŠKEM in NOVEM MESTU

V torek, 28. novembra, smo si devetošolci v okviru tehniškega dneva ogledali Svet energije, NEK in tovarno zdravil KRKA. 

S šole smo krenili ob pol sedmih zjutraj. Tja smo se vozili 2 uri in si najprej med vožnjo ogledovali koncept hidroelektrarn na reki Savi. Učiteljica fizike nam je razlagala, kako pridobivamo električno energijo s pomočjo toka vode. Nato smo šli v svet energije. Tam so nas razdelili v dve skupini. Ena skupina je delala poskuse z elektrike. Poučili so nas o Nikoli Tesli. V drugi skupini je učitelj razlagal o izpuščanju ogljikovega dioksida in primernih lokacijah, kjer bi morali postavljati razne elektrarne. Po opravljeni dejavnosti sta se skupini zamenjali.

TRŽNICA POKLICEV

TRŽNICA POKLICEV

V ponedeljek, 27. 11. 2017, je na naši šoli potekala Tržnica poklicev. Prireditev je bila organizirana za devetošolce in njihove starše OŠ Tišina, OŠ Puconci, OŠ Sveti Jurij, OŠ Kuzma, OŠ Grad in OŠ Cankova.

OBISK PALOME

TEHNIŠKI DAN

 

 

Učenci 6. a in 6. b razreda so si ogledali 15. novembra 2017 proizvodni obrat – Paloma.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 

Kruh, maslo, med, mleko in jabolka so na krožnikih naših otrok že sedmo leto zapored. Toliko časa namreč v šolah in vrtcih vsak tretji petek v mesecu novembru obeležujemo Dan slovenske hrane. Ena izmed najbolj priljubljenih in posebnih aktivnosti tega dneva je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Izkušnje iz prejšnjih let so pokazatelj, da je projekt dobro zasnovan in lepo sprejet, saj poleg tega, da podpira lokalno pridelano hrano in posredno osvešča o pomenu jutranjega obroka, učenci v prijetnem vzdušju, ob jutranjem klepetu s sošolci in učitelji pričnejo delovni dan. Posebno vzdušje pričara še posebej urejena učilnica in lično pripravljen pogrinjek.

MIKLAVŽEV BAZAR

Vabimo vas na Miklavžev bazar.

JUTRANJE VARSTVO

Ustvarjanje pri jutranjem varstvu!

KOMEMORACIJA V ČRNSKIH MEJAH

KOMEMORACIJA V ČRNSKIH MEJAH

 

V ponedeljek, 30. 10. 2017, so se komemoracije ob spominskem obeležju v Črnskih mejah udeležili tudi naši učenci.

STRELSKI KROŽEK

STRELSKI KROŽEK

 

 

V petek, 10. novembra, je bilo v Gančanih drugo kolo regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško. Nastopilo je deset naših učencev in tudi tokrat so dosegli zelo dobre rezultate.

TEHNIŠKI DAN – PROMET

 

Letošnji Teden otroka je  potekal od 2. do 8. oktobra. Osrednja tema je bila »POVABIMO SONCE V ŠOLO«. Osredotočili se bomo na »radovedno« šolo, veselje do novega, odprtega in uporabnega znanja ter svetle prihodnosti. 

SLOVENIJA, RAZGIBAJ SE!

V času Evropskega tedna športa, ki je potekal od 23. 9. do 30. 9. 2017, se je naša šola vključila v vseslovensko akcijo “Slovenija, razgibaj se!”  

ŠPORTNI DAN - JESENSKI POHOD

ŠPORTNI DAN - JESENSKI POHOD

STRELSKI KROŽEK

 

V petek in soboto, 27. in 28. oktobra, so se  na prvem kolu regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško v Lendavi pomerili strelci. Med njimi je bilo tudi devet naših učencev, ki so dosegli zelo dobre rezultate.

SIMBIOZA

Potujemo iz zgodbe v zgodbo. Z roko v roko …
Majhne stvari naredijo velike ljudi. Majhni koraki naučijo počasne korake Sreče.
 
 

Državno tekmovanje iz znanja logike

Državnega tekmovanja iz logike so se udeležili učenci Urška Kreft, Maša Grah, Grega Hanc, Jan Tuškei, Rene Žižek in Matic Sečko.

STRELSKI KROŽEK

Tudi letos na naši šoli deluje strelski krožek. Prvič smo se zbrali 15. septembra in po dobrem mesecu treningov smo začeli s prvimi tekmovanji.

DAN ODPRTIH VRAT GOSPODINJSKE UČILNICE

Vsako leto 16. oktobra obeležujemo Svetovni dan hrane.

V počastitev tega dne so učenci izbirnega predmeta sodobna prehrana in pouka gospodinjstva pripravili dan odprtih vrat GOSPODINJSKE UČILNICE.

Slovenski  Nacionalni inštitut za javno zdravje ugotavlja, da je pri mladih velik problem  uživanje zdrave in uravnotežene prehrane (predvsem zelenjave).

Torej ni naključje, da je bila prav zelenjava rdeča nit tega dne. Celo dopoldne se je hrana pripravljala in iz učilnice je zelo dišalo.

DOBRODELNA AKCIJA

24. oktobra 2017 smo se štiri učenke 9. razreda s knjižničarko Valerijo udeležile srečanja s pisateljem, dramatikom in pesnikom gospodom Andrejem Rozmanom Rozo, ki je potekalo na gimnaziji v Murski Soboti.

SREČANJE

24. oktobra 2017 smo se štiri učenke 9. razreda s knjižničarko Valerijo udeležile srečanja s pisateljem, dramatikom in pesnikom gospodom Andrejem Rozmanom Rozo, ki je potekalo na gimnaziji v Murski Soboti.

OBISK MINISTRICE

V torek, 17. 10. 2017, smo na Osnovni šoli Tišina z MIZŠ, gostili dr. Majo Makovec Brenčič.

Naravoslovno – tehniški dan na SPTŠ Murska Sobota

V sredo, 18. 10. 2017, so se učenci 8. razreda odpravili na Srednjo poklicno in tehniško šolo v Mursko Soboto.

SREČANJE ROMSKIH OSNOVNOŠOLSKIH OTROK

V ponedeljek, 16. 10. 2017, je na OŠ I Murska Sobota potekalo Srečanje romskih osnovnošolskih otrok s preverjanjem znanja iz romoloških tem in s kulturno vsebino.

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE

Šolsko tekmovanje iz znanja logike je potekalo v četrtek, 28. 09. 2017. Tekmovalo je 77 učencev od 2. do 9. razreda.

Tekmovanje je potekalo v štirih težavnostnih ravneh:

 • do 3. razreda,
 • 4. in 5. razred,
 • 6. in 7. razred,
 • 8. in 9. razred.

Tehnike za spodbujanje ustvarjalnosti

Skupina učencev iz petega in šestega razreda se je od srede, 04. 10. 2017, do petka, 06. 10. 2017, udeležila tabora za nadarjene učence: »Tehnike za spodbujanje ustvarjalnosti«. Tabor je potekal v Mladinskem domu na Hodošu, vodil pa ga je g. Darko Hederih.

ŠPORTNI DAN - kros

V ponedeljek, 2. 10. 2017, se je na naši šoli odvijal jesenski kros. Prvi dve uri smo učenci predmetne stopnje likovno ustvarjali na temo evropsko prvenstvo v košarki 2017. Po malici smo se zbrali na nogometnem igrišču za šolo in se ogreli za kros.

SPREJEM PRVOŠOLČKOV V ŠOLSKO SKUPNOST

Na začetku šolskega leta 2017/2018 je 32 prvošolčkov prvič prestopilo šolski prag.

PLAVČKOV BEREK

Učenci in mentorji Osnovne šole Tišina smo se letos prvič vključili v dneve evropske kulturne dediščine, ki vsako leto potekajo v mesecu septembru. Država Slovenija se letos že sedemindvajsetič priključuje Dnevom evropske kulturne dediščine, katerih namen je spodbuditi zanimanje javnosti za varstvo kulturne in naravne dediščine ter javnosti predstaviti idejo o skupni kulturni dediščini in kulturni raznolikosti Evrope.

Letošnji dnevi so bili  posvečeni dediščini vodnega gospodarstva, dediščini njenega upravljanja – dediščini medsebojnih interakcij. Potekali so pod naslovom Voda - od mita do arhitekture. Naslov našega projekta je bil »Plavčkov berek«.

KULTURNA ŠOLA

Naša šola si je letos že tretjič pridobila naziv Kulturna šola. V petek, 22. septembra, sva se učenki Naja Kovač in Lina Miholič z učiteljico Alenko Brulc - Šiplič udeležili delavnic in svečane razglasitve kulturnih šol za leto 2017. Prireditev je bila na OŠ Luisa Adamiča v Grosupljem, ki je bila lansko leto proglašena za najbolj kulturno šolo.

TEHNIŠKI DAN: PROMET

Med 16. in 22. septembrom 2017 se je v slovenskih občinah odvijala tradicionalna evropska pobuda Evropski teden mobilnosti, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. V ta namen so učenci obeh šestih razredov prišli v šolo s kolesi in tako obeležili Dan brez avtomobila (petek, 22. september 2017).

ZELENJAVNI KROŽNIK

Zelenjavni krožnik z miško

 

Bliža se 16. oktober, svetovni dan hrane.

Ta dan bomo na šoli obeležili z različnimi dejavnostmi. 

VABILO NA "PLAVČKOV BEREK"

Letošnja tema dnevov je VODA – OD MITA DO ARHITEKTURE. V tem šolskem letu se prvič dnevom priključujejo tudi učenci OŠ Tišina, ki so svoj projekt poimenovali »PLAVČKOV BEREK«.

Zato vas vljudno vabimo na zaključno prireditev tega projekta,

ki bo v torek, 26. septembra 2017, ob 16.30 v telovadnici šole.

1. ŠPORTNI DAN

ŠPORTNI DAN PREDMETNE STOPNJE – POHOD

 

V ponedeljek, 4. septembra 2017, smo z učenci predmetne stopnje opravili 1. športni dan, in sicer pohod. Športni dan je potekal v lepem sončnem vremenu, v sproščenem in prijetnem vzdušju.

PRVOŠOLCI - OŠ TIŠINA

Dragi prvošolček/ prvošolka,

počitnice se počasi iztekajo in tudi zate se bodo odprla šolska vrata.

Vabimo te, da se nam skupaj s starši pridružiš

v petek, 1. 9. 2017, ob 10.00 uri, v telovadnici šole.

OBVESTILO ZA 1. ŠOLSKI DAN!

V šolskem letu 2017/2018 se bo pouk začel v petek, 1. 9. 2017. Za učence od 2. do 9. razreda se bo pouk začel ob 8.00 uri, za prvošolčke pa ob 10.00 uri.

Prvošolčki v Gederovcih ste vabljeni v šolo ob 9.00 uri.

POROČILO S TEKMOVANJ V DEKLAMIRANJU – ŠOLSKO IN MEDNARODNO

Tretje šolsko tekmovanje v deklamiranju smo izvedli v ponedeljek, 22. maja 2017, popoldne v kulturni dvorani na Tišini. Tekmovalci so se v obdobju meseca dni s svojim mentorjem oz. mentorico in izbrano pesmijo pripravljali na nastop pred komisijo, ki so jo sestavljali učiteljici Ema Hanc in Bernardka Jureš ter učitelj Janko Durič. Šolskega tekmovanja se je udeležilo 52 deklamatorjev, najbolj množično učenci tretjih razredov.

STROKOVNA EKSKURZIJA RAKIČAN

Takole smo 1.A razred uživali na končni ekskurziji v Rakičanu.

POTOVANJE V LITVO

V sredo, 26. 4. 2017, smo se proti polnoči zbrali v Mariboru pred Rutarjem in se odpravili na pot proti približno 1600 km oddaljenemu Kaunasu v Litvi. Po nočni vožnji smo v dopoldanskem času prispeli v Ostravo, tretje največje mesto na Češkem.

LITVA 2017, Hitro računanje na pamet – LEFO

V soboto, 29. aprila 2017, je bil težko pričakovani dan, saj je letošnje meddržavno tekmovanje v hitrem računanju na pamet potekalo v Litvi, v mestu Kaunas.

Na 4000 km dolgo pot smo se odpravili že 26. aprila.

MIKKov šahovski turnir

V petek, 5. 5. 2016,  se je  v soboškem gradu odvijal že 10. tradicionalni MIKKov šahovski turnir.

Na turnirju je sodelovalo dvanajst osnovnih šol in kar 48 tekmovalcev.

Snemanje oddaje na radiu Murski val

Pred zaključkom šolskega leta smo se učenci izbirnega predmeta Vzgoja za medije – radio, Lina Miholič, Lana Škodnik, Pia Kos in Domen Kogelnik, podali na obisk soboškega radia Murski val. V petek, 12. maja 2017, ob 9. uri smo se z učiteljem Jankom pripeljali do zgradbe, kjer je tudi radio.

Po poteh dogodkov slovenske osamosvojitvene vojne v Gornji Radgoni

Učenci 9. A in 9. B razreda Osnovne šole Tišina smo se v četrtek, 11. maja 2017, odpravili na kulturni dan. V spremstvu razredničark, Alenke Brulc Šiplič in Mojce Valenko Mesarec ter učiteljice Antonije Roškar ter učitelja Janka Duriča smo se odpeljali v Gornjo Radgono. Na avtobusni postaji nas je pričakal predsednik Območne Zveze veteranov vojne za Slovenijo, gospod Niko Brus.

ŠPORTNI DAN – ZAPLEŠI Z MENOJ

V petek, 21.4.2017, smo na OŠ Tišina, vključno s podružnično šolo v Gederovcih, opravili celostni športni dan ZAPLEŠI Z MENOJ. Z nami so bili predstavniki Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora.

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ LOGIČNE POŠASTI

Šolsko tekmovanje iz LOGIČNE POŠASTI, je potekalo v četrtek, 4. 5. 2017, za 2. in 3. razrede ter v petek, 5. 5. 2017 za ostale razrede. Tekmovalo je 112 učencev od 1. do 9. razreda, vključno s POŠ Gederovci. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 31 učencev.

 

Tekmovalno komisijo so sestavljali:

 

 • predsednica tekmovalne komisije: Hema Hanc
 • članica komisije: Manica Pukšič Gomboši
 • član komisije: Iztok Kapun

Vpis v Glasbeno šolo Murska Sobota

 

Vabimo vas k vpisu otrok v Glasbeno šolo Murska Sobota – dislocirani oddelek Tišina

 

 

 

SLOVAŠKA 2017

V četrtek, 20. aprila 2017, smo se pevci in pevke mladinskega pevskega zbora Mavrica odpravili na Slovaško, natančneje v Bratislavo, na 10. Mednarodno zborovsko tekmovanje.

PLAVALNI TEČAJ

Plavalni tečaj tretješolcev

V šolskem letu 2016/17  smo v skladu z učnim načrtom izvedli plavalni tečaj za 3. razrede.  Plavalni tečaj je potekal med 06.03. in 10.03. 2017 v termah Radenci.

Regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav

 

Regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav

 

V petek, 7. aprila 2017, je na OŠ III v Murski Soboti potekalo regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav za učence osnovnih šol.

 

 

 

MEDNARODNI DAN KNJIGE

2. april je  mednarodni dan KNJIG ZA OTROKE. Na naši šoli smo ga obeležili s projektom PODARIM KNJIGO.

PIRHI IN VELIKONOČNI IZDELKI

PIRHI IN VELIKONOČNI IZDELKI, mednarodna razstava, ki je bila v Lendavi od 6. do 9. aprila 2017. Predstavljeni so bili izdelki iz treh držav:  Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

PREDAVANJE ZA STARŠE

V A B I L O

 

Spoštovani starši  !

Digitalizacija sveta, v katerem živimo, nam je gotovo olajšala življenje, hkrati pa se je zgodilo, da ga je zapletla tam, kjer smo najmanj pričakovali. Otroci so namreč že zdavnaj prehiteli odrasle v  obvladovanju različnih  spretnosti pri ravnanju z računalnikom in mobilnimi napravami.  Zaposleni v šoli in vrtcu skupaj z vami, cenjeni  starši,  pogosto ugotavljamo, da so nas  razsežnosti uporabe različnih socialnih omrežij ujele  nepripravljene.

MEDNARODNI MATEMATIČNI KENGURU

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ MATEMATIKE

(Mednarodni matematični kenguru)

Logo Kenguru

V četrtek, 16. marca 2017, je potekalo šolsko tekmovanje iz matematike za (bronasto) Vegovo priznanje. V reševanju matematičnih nalog izbirnega tipa, zastavljenih na zanimiv in igriv način, se je pomerilo 121 učencev od 1. – 9. razreda.

 

TRADICIONALNA PRIREDITEV POZDRAV POMLADI

Prireditev Pozdrav pomladi se je odvila 21. marca. V uvodu so se predstavili prvošolci z igrico o Mojci Pokrajculji, recitacijo in petjem. Sledil je nastop pevskega zbora iz vrtca. Zapeli so štiri pesmi. Na prireditvi ni manjkalo skečev. Z njimi so se predstavili učenci iz POŠ Gederovci in učenci petih razredov.

Hitro računanje na pamet

V soboto, 4. 3. 2017, je bilo v Litiji državno tekmovanje v hitrem in  zanesljivem računanju na pamet.

OBELEŽITEV KULTURNEGA PRAZNIKA

Kulturni praznik, 8. februar, so učenci od 1. do 5. razreda letos obeležili na malo drugačen način kot po navadi. V petek, 3. februarja 2017, je v prostorih vrtca Plavček potekal kviz o Prešernu. Kviz je izvedel gospod Darko Hederih.

Državno prvenstvo v šahu

Državno prvenstvo v šahu za posameznike

V nedeljo, 15. januarja 2017, je v Kranju na Osnovni šoli Simona Jenka potekalo državno prvenstvo v šahu za posameznike.

Področno šahovsko prvenstvo

Področno posamično osnovnošolsko šahovsko prvenstvo

Zimsko obdobje je čas, ko se vrstijo šahovska tekmovanja. Tako je bilo v petek, 7. 1. 2017, v Murski Soboti področno posamično tekmovanje.

Obisk dedka mraza

Na OŠ Tišina nas je obiskal dedek Mraz in nam prinesel darila. Uživali smo tudi v igrici “Praznična mineštra” gledališčnikov KU-KUC.

Irena Kutoš

Prireditev za dedke in babice

V petek, 2. decembra 2016, je na naši šoli spet potekala prireditev za stare starše, učencev 1. triletja.

Tekmovanje iz nemščine

24. 11. 2016 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju nemškega jezika za učenke in učence devetih razredov. Udeležilo se ga je 6 tekmovalcev.

Srečanje z upokojenci

Nekaj trenutkov iz srečanja z našimi upokojenci.

Izidor

Aktualna obestila

GOSTOVANJE MPZ KORALEK

Ob zaključku šolskega leta so se pevci MPZ Mavrica ukvarjali s posebnim izzivom, saj smo v goste povabili mladinski...

Preberi več..

TEKMOVANJE IZ HITREGA RAČUNANJA NA PAMET

KILINGI NOMME, ESTONIJA – Rene Žižek in BRONASTA medalja v hitrem računanju na pamet   Tokrat smo se na...

Preberi več..

GOSTOVANJE MPZ KORALEK

  Ob zaključku šolskega leta so se pevci MPZ Mavrica ukvarjali s posebnim izzivom, saj smo v goste povabili...

Preberi več..

GLASBENA ŠOLA MURSKA SOBOTA

VPIS V GLASBENO ŠOLO MURSKA SOBOTA!

Preberi več..

STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

JAZ, TI, MI ZA SLOVENIJO - STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE

Preberi več..

NORČAVI PUST V VRTCU PLAVČEK

»Danes bomo krofe cvrli, kakšno smešno še razdrli, vso obleko bomo slekli, se v pajace preoblekli…« Težko...

Preberi več..

DRUŽINSKO BRANJE SLAVNOSTNO ZAKLJUČILI S PROJEKTOM JAZ PA BEREM

  Bralna vrečka – kaj je to? To je vrečka, ki jo poznajo vsi člani družine otrok iz rumene igralnice, saj...

Preberi več..

LUTKOVNA PREDSTAVA OB SLOVENSEKM KULUTRNEM PRAZNIKU

  V vrtcu Plavček pri OŠ Tišina smo slavnostno obeležili slovenski kulturni praznik. Pogovori o pomenu...

Preberi več..